Chiang Mai

CNX Chiang Mai Waterfalls

Chiang Mai sijaitsee Thaimaan pohjoisosassa ja on maan toiseksi suurin kaupunki Bangkokin jälkeen. Korkean vuoriston ympäröimässä kaupungissa on noin 170 000 asukasta, mutta lähiympäristö mukaan lukien alueen väkiluku on lähes 700 000. Chiang Mai on vanha ja historiallinen kaupunki se on perustettu jo vuonna 1296, mutta liitetty Thaimaaseen vuonna 1774.

Nähtävää Chiang Maissa riittää ja suurin osa nähtävyykistä on keskittynyt vanhan kaupungin alueelle, joka on ympäröity valtavin kivimuurein. Vanhassa kaupungissa on useita temppeleitä, muistomerkkejä sekä yli 500 vuotta vanhoja kauniita rakennuksia. Muita merkittäviä nähtävyyksi ovat Chiang Main eläintarha mistä löytyy toistaiseksi ainoa Kiinan ulkopuolella syntynyt Panda karhu. Näkemisen arvoinen paikka on myös Wat Phra That Doi Suthep, joka on noin 2500 metrin korkeudesta kohoava temppeli. Temppeliin johtavat pitkät kiviportaat, joten vierailu käy myös hyvästä kuntoilusta. Palkinnoksi uurastuksesta pääsee ihailemaan upeaa näköalaa yli Chiang Main kaupungin. Chiang Main ehdottomasti parhaat ostokset voit tehdä pienistä katujen varrella sijaitsevista kaupoista tai alku illasta aukeavilta markkinoilta. Tarjolla on paljon upeita paikallisia käsitöitä niin kivestä, puusta, nahkasta kuin erilaisista kankaistakin. Kun nälkä yllättää kannattaa tutustua paikallisten katukeittiöiden tarjontaan, sillä sieltä löytyy paljon erilaisia paikallisia herkkuja.

Chiang Maista löytyy myös useita loistokkaita ravintoloita, joissa on mukava istua iltaa ja muistella päivän tapahtumia. Chiang Maihin tulee Bangkokista päivittäin useita linja-autoja, mutta huomattavasti helpommalla pääsee valitsemalla lentokoneen. Chiang Maihin tulee suoria lentoja Bangkokin lisäksi myös Phuketista, Kuala Lumpurista ja Singaporesta. Chiang Main kansainvälinen lentokenttä sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta eli matka taksilla hotelli taittuu muutamassa minuutissa.

Chiang Maista löytyy paljon eritasoisia hotelleita monessa hintaluokassa.