Hua Hin

what-to-do-and-see-in-hua-hin3

Hua Hin on Thaimaan golf elämän keskus ja se sijaitsee Prachuap Khiri Khanin provinssissa 200 kilometriä Bangkokista etelään. Kaupunki kuuluu Thaimaan vanhimpiin rantalomakohteisiin ja on edelleen erityisen suosittu lomakohde myös Bangkokissa asuvien paikallisten keskuudessa. Ulkomaalaisia turisteja Hua Hin houkuttelee erityisesti upeilla golfkentillään sekä toisaalta rauhallisuudellaan. Tämän vuoksi Hua Hin lukeutuukin myös lapsiperheiden suosikkikohteisiin Thaimaassa. Hua Hinissä asuu erityisesti talviaikaan myös paljon ulkomaalaisia eläkeläisiä.

Helpoiten Hua Hiniin pääsee taksilla Bangkokin lentokentiltä joilta matkaan kuluu aikaa noin 3 tuntia. Hinta vaihtelee hieman kentästä ja kuljettajasta riippuen 2000-3000 bahtin välillä.

Erilaisia majoitusvaihtoehtoja Hua Hinista löytyy paljon kaikkiin hintaluokkiin. Kuukausisopimuksella otettujen huoneistojen hinnat alkavat 5000Thb/kk ja hotellihuoneet 600thb/yö. Vuodenvaihteessa olevan kovimman sesongin aikaa hotellihuoneiden hinnat nousevat, mutta silti löytyy useita vaihtoehtoja alle 1000Thb/yö. Meren rannassa sijaitsevat resortit ovat huomattavasti kalliimpia, mutta ovat lähes järjestäen viiden tähden paikkoja eli palveluja ja puitteet ovat sen mukaiset. Monista näistä löytyy myös erilaisia palveluita lapsiperheiden avuksi.

Ravintola vaihtoehtoja Hua Hin tarjoaa joka lähtöön. Löytyy useita eri tasoisia paikallisia ravintoloita sekä paljon erilaisia eurooppalaisten pitämiä ravintoloita.

Hua Hinin rautatieasemalla voi ihailla vanhaa kuninkaalle rakennettua odotushuonetta. Kuningasperheellä on myös Hua Hinissa hieno palatsi, mutta se ei ole avoin vierailijoille.

Hua Hinistä löytyy Venetsiaa mukaileva alue, jossa on mahdollista päästä esimerkiksi gondolin kyytiin. Paikka on myös hinnoiltaan hyvin edullinen ja sieltä löytyy mielenkiintoista tekemistä koko perheelle.

Hua Hinin suosituimpia nähtävyyksiä:

Golfkentät (erityisesti Royal Hua Hin Golf Club joka on Thaimaan vanhin golfkenttä)

Maruekatayawan palatsi

Black Mountain Waterpark

Khao Hin Lek Fai (vuoristossa sijaitseva näköalapaikka josta hienot näkymät kaupungin yli)

Hua Hinin rautatieasema

Venetsia puisto