Koh Samui

Koh-Phi-Phi-the-beach

Koh Samui sijaitsee Surat Thanin provinssissa Siaminlahdella noin 40 kilometrin päässä Thaimaan itärannikosta ja on pinta-alaltaan Thaimaan toiseksi suurin saari heti Phuketin jälkeen. Koh Samuilla asuu viimeisimmän tiedon mukaan  62,500 (2012) ja määrä on edelleen kasvussa. Saari kuuluu Thaimaan uudempiin turistikeskittymiin, mutta on siitä huolimatta noussut nopeasti yhdeksi suosituimmista lomakohteista Thaimaassa. Vuonna (2012) Samuilla vieraili jo yli 1,5 miljoonaa turistia.

Rannoista suurin ja suosituin on Chaweng Beach, josta löytyy paljon erilaisia ravintoloita sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Chawengilla on myös Samuin vilkkain yölemä ja suurimmat yökerhot. Jos etsit hieman rauhallisempaa aluetta hyvillä palveluilla, niin sillon hyvä vaihtoehto on Lamai Beach. Muita rantoja ovat Maenam Beach, Big Buddha Beach, Bophut Beachja Choeng Mon Beach, jotka ovat kaikki huomattavasti hiljaisempi ja pelveluiltaan heikompia.

Samuille pääsee lentämällä Bangkokista ja Phuketista tai sitten vaihtoehtoisesti lautalla Don Sakista, joka sijoitsee noin 60 kilometriä etelään Surat Thanista. Jonne kulkee minibusseja päivittäin Phuketista, Krabilta, Surat Thanista sekä useista muista pienemmistä kaupungeista Thaimaasssa.

Jos olet tottunut ajamaan skootterilla niin Samuilla kannattaa olla erittäin tarkkana erityisesti pimeän aikaan. Teiden kunto on monin paikoin erittäin heikko ja tien kunto voi vaihdella lyhyelläkin matkalla hyvin paljon.

Hyviä hotelli vaihtoehtoja pääseet katsomaan täältä.

Koh Samuin suosituimpia nähtävyyksiä:

Big Buddha (12 metriä korkea kultainen buddhapatsas)

Hin Ta and Hin Yai (Huikea kalliomuodostelma Lamai Beachillä)

Na Muang vesiputous (Todella suuri vesiputous Nathonin alueella saaren länsiosassa)

Secret Buddha Garden