Passi ja Viisumi

passi

Jos olet suunnittelemassa Thaimaaseen matkustamista ensimmäisenä sinun tulisi tarkistaa passin voimassaoloaika. Thaimaahan matkustettaessa passin pitää olla voimassa 6kk maastapoistumisen tai viisumin päättymisen jälkeen. Tämä sääntö koskee siis henkilöitä, jotka aikovat oleskella alle 30 päivää Thaimaassa. Kuitenkin tämän ehdon täyttyminen on myös edellytys viisumin myöntämiselle.

Suomen kansalaiset voivat oleskella Thaimaassa 30 päivää ilman viisumia saapuessaan maahan lentämällä. Maa tai meriteitse saapuessa sallittu oleskeluaika ilman viisumia on kuitenkin vain 15 päivää. Jos saavut maahan ilman viisumia sinun tulee todistaa passitarkastuksessa, että poistut maasta edellämainuttujen rajoitusten mukaisesti. Varmin ja usein myös ainoa hyväksyttävä dokumentti on lentolippu pois maasta.

Turistiviisumi

Turistiviisumilla jossa on yksi maahantulo saa oleskella Thaimaassa 60 päivää, jonka jälkeen on mahdollista käydä paikallisessa maahanmuuttovirastossa (immigration) anomassa 30 lisäpäivää. Tämä tulee tehdä kuitenkin viimeistään 7 päivää ennen kuin 60 päivää umpeutuu (voi tehdä jo vaikka 30 päivän oleskelun jälkeen). Maahanmuuttovirasto löytyy kaikista Thaimaan suurimmista kaupungeista sekä suurimmista turistikohteista,  lista virastoista sekä osoitteet löytyvät täältä. Turistiviisumi on mahdollista saada myös kahdella tai kolmella maahantulolla. Silloin jokainen maahantulo oikeuttaa 60 päivän oleskeluun Thaimaassa, jonka jälkeen pitää poistua maasta. Turistiviisumilla maahan saapuessa ei kulkuvälineellä ole merkitystä eli 60 päivän oleskeluluvan saa myös, vaikka saavut esimerkiksi maateitse Thaimaaseen.

Turistiviisumia voi anoa ennen matkaa Suomen Thaimaan suurlähetystöstä. Hakemuksen voi käydä jättämässä joko suurlähetystössä tai toimittaa postitse. Käsittelyajat vaihtelevat jatkuvasti ja tästä syystä viisumi kannattaa hakea ajoissa, viimeistää 7 arkipäivää ennen matkaa. Myönnetty viisumi on voimassa 90 päivää eli maahantulon on tapahduttava tänä aikana, ja maassa sallittu oleskeluaika alkaa kulkea siis vasta saapumispäivästä ei viisumin myöntämispäivästä.

Suomen Thaimaan suurlähetystön yhteystiedot:

Osoite: Eteläesplanadi 22 C (3krs) , 00130 Helsinki

1.10.2013 alkaen: Bulevardi 12 (2krs), 00120 Helsinki

Puh.  +358 9 612 26412, +358 9 612 26410
Fax. +358 9 612 26466
Email: visa@thaiembassy.fi, consulate@thaiembassy.fi, info@thaiembassy.fi

http://www.thaiembassy.org/helsinki/

Suomen kansalaiset voivat anoa viisumia myös Thaimaan naapurimaista sekä muista lähivaltioista esimerkiksi Singaporesta. Vaadittavat dokumentit voivat kuitenkin vaihdella hieman suurlähetystön sijainnin mukaan siispä kannattaa tarkistaa kyseisen suurlähetystön ohjeistus Thaimaan suurlähetystöjen nettisivuilta.