Phuket

cn_image_0.size.banyan-tree-phuket-phuket-thailand-109236-1

Phuket on Thaimaan suurin saari ja ainoa saariprovinssi, se sijaitsee eteläisessä Thaimaassa Andamaanien meren puolella. Phukettia kutsutaan monesti lomalaisen paratiisiksi, ja etenkin auringonpalvojille se pitää täysin paikkaansa. Phuket tunnetaankin parhaitan sen valkoisista hiekkarannoista sekä kristallin kirkkaista vesistä. Saari on noin pitkä 60 kilometriä ja sen pohjoispäässä sijaitsee Phuketin kansainvälinen lentokenttä.

Phuketin väestönlaskentaa hankaloittaa merkittävästi runsas sesonkityöntekijöiden määrä, mutta yleisten arvioden mukaan Phuketissa on noin 600 000 (2013) asukasta. Phuket on myös yksi Thaimaan suurimmista kasvukeskuksista ja tämä näkyy selvästi etenkin rakentamisessa ja liikenteessä. Rantoja saarelta löytyy parikymmentä, mistä vilkkain ja tunnetuin on ehdottomasti Patong. Perheiden ja hieman rauhallisempaa lomaa kaipaavien suosiossa Phuketissa ovat olleet etenkin Karon ja Kata. Viimeaikoina kuitenkin myös pohjoisemmista rannoista etenkin Kamala, Surin ja Bang Tao ovat kasvattaneet suosiotaan. Shoppailijan ja yöelämässä viihtyvän matkailijan valinta on ehdottomasti Patong, sillä sieltä löytyvät saaren suurin ostoskeskus JungCeylon sekä kaikki suurimmat yökerhot. Kaikki suurimmat yökerhot sijaitsevat Phuketin kuuluisimmalla kadulla Bangla roadilla.

Patongin lisäksi hyviä ostospaikkoja ovat Phuket Town, Central Festival ostoskeskus sekä viikonloppumarkkinat Phuket Townin laidalla. Phuketissa riittää paljon tekemistä kaiken ikäisille. Vaihtoehtoina ovat mm. erilaiset safarit, elefantti ratsastus, kartingajot, mönkijäajelut, ampumarata, erilaiset cabareet, sukellusretket, saarikierrokset, kalastusretket sekä paljon muuta. Phuketista löytyy myös viisi upeaa golfkenttää, joilla kaikilla kentän kunto on loistava ja palvelu erinomaista.

Näkemisen arvoisena paikkana mainittakoon myös Phuketin läheisyydessä sijaitsevat Phi Phi saaret, joilla on kuvattu useita elokuviakin. Phukettiin saapuminen on helpointa suoralla lennolla Helsingistä, mutta etenkin hintatietoisen matkailijan kannattaa katsoa myös muita lento vaihtoehtoja. Phuketin kansainvälinen lentokenttä on Thaimaan toiseksi suurin, ja sinne tulee lomalentojen lisäksi todella paljon myös reittilentoja ympäri maailmaa.

Phuketin nähtävyyksiä:

  • Laem Prompthep (Saaren eteläkärjessä sijatseva näköalapaikka)
  • Kata View Point
  • Big Buddha (Vuoristosta kohoava valtava Buddha ja sen ympäröimä temppelialue)
  • Phuket Fantasea
  • Phuket Aquarium
  • Wat Chalong (Temppeli Chalongin alueella)
  • Phuket Townin viikonloppumarkkinat
  • Splash Jungle (Suuri vesipuisto saaren pohjoisosassa)
  • James Bond Island
  • Sea Shell Museo